Majskolber (i ovn)
Hjemmelavede Majskolber (i ovn) opskrift.
Hvis der er noget der for mig bare skriger af sommer, så er det majskolber! Man kan i min verden ikke grille eller tage på festival, uden at indtage uanede mængder af majskolber. Desværre er vejret ikke altid til at grille majskolber. Så jeg har brugt lidt tid på at finde ud af, hvordan man laver ligeså lækre majskolber i ovnen, som hvis de har været på grillen. Et andet godt tricks, jeg har lært af min mor. Er at lade dem ligge i vand i en time først.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Majskolber (i ovn)
Ingredienser
- 4 Majskolber
- 50 g Smør
- Sølvpapir
Sådan gør du
- Det første er, at fylde en stor gryde, skål eller spand med vand.
- Læg majskolberne i vandet med skræl og det hele.
- Lad dem ligge der i en times tid. Ideen er, at de trækker væske til sig, og bliver mere saftige. Samt hvis de skal på grillen, er skrællen fuld af vand, og der går derfor ikke ild i den så hurtigt.
- Tag majskolberne op ad vandet og skræl dem.
- Gnid smør godt og grundigt ind i majskolberne.
- Pak dem i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 225 grader i 25 minutter.
- Server dem med smør og salt, eller hvad man foretrækker.