Lemonade
Hjemmelavet Lemonade opskrift.
Jeg har egentligt altid syntes at Lemonade var noget tarveligt noget, uden egentligt at have smagt det. Dette skyldes nok at jeg syntes, at der altid sad to børn med store briller og rottehaler foran huset, i samtlige feel-good-90er-familie-film. Men så smagte jeg Lemonade fornyligt, og for Silvan det er lækkert! Så var det bare at gå i gang med at eksperimentere med min egen Lemonade…Dette er så hvad jeg er kommet frem til – min egen hjemmelavede Lemonade! Enjoy…
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Lemonade
Ingredienser
- 3 dl Sukker evt. rørsukker
- 3 dl Vand
- 9 Citroner Helst økologiske
- 1 bundt Mynte eller Citronmelisse
Sådan gør du
- Sæt vand og sukker til at koge i en gryde på blusset. Når sukkeret er smeltet, slukkes for varmen. Det behøver ikke koge helt!
- Skær citronerne i halve og pres alt saften ud af dem.
- Bland sukker lagen og citronsaften sammen. Hvis man ikke er god til frugtkød, kan man evt. filtrere dem fra.
- Skold en 1 liters patentflaske og hæld lemonaden deri.
- Stil på køl i et par timer.
- Ved servering fyldes et glas med isterninger, rør det sammen med mynteblade og en skive frisk citron. Blandingsforholdene er ca. 1/4-5 stykker, af lemonade og vand, alt efter hvor syrlig man vil have den!