Chocolate Espresso Manhattan Cheesecake
Hjemmelavet Chocolate Espresso Manhattan Cheesecake opskrift.
I have created a monster! Jeg elsker Cheesecake, og jeg elsker en god Manhattan Cheesecake! Dog har jeg gået og eksperimenteret lidt med tanken om, at viderebygge den, og tilføje ting jeg elsker – Kaffe og chokolade. Så med udgangspunkt i den originale Manhattan Cheesecake, har jeg nu skabt dette monster, i form af “Chocolate Espresso Manhattan Cheesecake”! Og hvilket monster….Det bliver en helt anden Manhattan Cheesecake. Den kolde kaffe og chokoladebunden, tilføjer virkelig nye og lækre dimensioner.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Chocolate Espresso Manhattan Cheesecake
Ingredienser
Bund
- 200 g Digestive Kiks Fuldkorns
- 100 g Chokolade
- 75 g Smør
Lag #1
- 400 g Flødeost Naturel Philadelphia eller ligende
- 2 Æg
- 100 g Sukker
- 1,5 tsk Vanilje Sukker
- 1 dåse Starbucks Doubleshot Espresso Drink Jeg køber mine på den lokale tankstation
- 4 Blade Husblas
Lag #2
- 500 g Creme Fraiche
- 75 g Sukker
- 1,5 tsk Vanilie Sukker
Blåbær Sauce
- 50 g Sukker
- 4 spsk Vand
- 250 g Blåbær Frosne er fint
- 2 tsk Maizena
Sådan gør du
Bund
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Pens en springform på ca. 20 cm i diameter med olie.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Eller giv det et minutstid i mikrobølgeovnen.
- Knus kiksene og chokoladen. Evt. med en stavblender eller en røremaskine.
- Rør det smeltede smør i kikse/chokoladeblandingen og fordel massen i formen.
- Bag bunden i ovnen i 10 minutter, lad den stå og afkøle i køleskabet bagefter.
Lag #1
- Klip de 4 blade husblas i stykker og sæt det i blød i et glas med espresso drikken. ca. 5 minutter.
- Giv det 1,5 minut i mikrobølgeovnen, og rør det godt igennem når det kommer ud. Der må ikke være nogle klumper!
- Kom flødeost, æg, sukker og vanilie sukker i en foodprocessor eller røremaskine.
- Blend det til det er helt glat, hvor du langsomt tilsætter espresso/husblas blandingen undervejs.
- Tag springformen ud af køleskabet. Hæld massen ud over kiksebunden og bag den i 30 minutter, eller til kagen er stivnet.
- Tag den ud af ovnen og lad den køle af i 20 minutter.
- Lad ovnen være tændt.
Lag #2
- Bland cremefraichen med sukkeret og vanilie sukkeret.
- Hæld det ud over kagen.
- Stil den tilbage i ovnen, i 10 minutter.
- Lad kagen køle lid af, og stil den derefter i køleskabet i 8 timer eller gerne natten over.
Blåbær Sauce
- Kom sukker i en gryde sammen med halvdelen af vandet over lav varme og rør, til sukkeret er opløst.
- Skru op for varmen, tilsæt blåbærrene, læg låg på og kog det igennem i et par minutter.
- Skru lidt ned for varmen, så det småsimrer.
- Rør maizenaen op med resten af vandet og rør det i lidt ad gangen til en passende, tyktflydende konsistens. HUSK, saucen vil tykne yderligere, når den køler af.
- Stil den til afkøling.
- Tag kagen ud af formen og hæld blåbær saucen ud over den.
- Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den trække i 1 time.