Chili Con Carne
Hjemmelavet Chili Con Carne opskrift.
Normaltvist er jeg ikke til stærk mad! Men en god og dyb Chili Con Carne siger jeg aldrig nej til! Den skal ikke være stærk bare for at være stærk. Dermed ikke sagt at en Chili Con Carne ikke skal være stærk! Men alt med måde…Jeg foretrækker at give min Chili Con Carne en god dybde, med chokolade, øl og kaffe!
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her…
Chili Con Carne
Ingredienser
- 2 Løg
- 3 fed Hvidløg
- 800 g Oksekød hakket
- 1 spsk Chili
- 2 spsk Cayennepeber
- 1 spsk Kardemomme
- 1 Rød Chili
- 0,5 liter Øl Så mørk som muligt.
- 5 dl Stærk Kaffe
- 2 dl Mælk
- 4 dl Rødvin
- 2 dåser Flåede tomater
- 2 blade Laurbærblade
- 1 Grøntsags bouillonterning
- 1 Okse bouillonterning
- 25 g Mørk Chokolade
- 2 dåser Chilibønner
Sådan gør du
- Snit hvidløget og løget i fine stykker.
- Brun det af i en stor gryde sammen med oksekøddet.
- Rør krydderierne i - Chili, cayennepeber og kardemomme.
- Fjern kernerne fra chilien, skær den i små stykker og hæld det i gryden.
- Hæld væskerne i gryden - Mælk, kaffe, rødvin og øl.
- Rør de resterende ingredienser i gryden - Tomater, bouillon, laurbærblade og chokolade.
- Skru ned for blusset, og lad den stå og simre i en halv time.
- 5 minutter før servering røres chilibønnerne i, så de ikke bliver for smattede.
- Server med ris, nachos, brød eller hvad du har lyst til, og evt. Creme Fraiche.