Tebirkes
Opskrift på Nemme tebirkes, lavet af Munke Mølle som et samlekort man kunne tage i sit lokale supermarked.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid12 minutter min
Samlet tid1 time t 27 minutter min
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 16 stk.
Dej
- 300 g Hvedemel
- 100 g Smør
- 25 g Sukker
- 1 Æg
- 1 pakke Gær
- 1/2 tsk Salt
- 1 dl Mælk
Pynt
- 1 Æg Pisket sammen
- 25 g Birkes
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter hvedemelet og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hviler et par minutter.
Da denne dej ikke skal forhæve, rulles den straks ud i et stykke på 20 x 65 cm.
Overfladen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes sammen, så der fremkommer 3 lag. Tjek evt. tegningerne på opskrift billedet.
Den sammenlagte dej vendes nu med bunden i vejret, pensles med resten af det sammenpiskede æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbrniges på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse et lunt sted - ca. 45 minutter.
Bag tebirkes på ovnens nederste rille ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter.
Dybfrysning: Brødet lægges i en plastikpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42 grader) og opbevares i dybfryseren ved minus 18 grader (opbevarings tid ca. 6 mdr).
Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballagen på ca. 25 minutter. Eller i en forvarmet ovn på 220 grader - optøes brødet på ca. 6 minutter