Go Back

Tebirkes

Opskrift på Nemme tebirkes, lavet af Munke Mølle som et samlekort man kunne tage i sit lokale supermarked.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid1 time 27 minutter
Ret: Bagværk, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 16 stk.

Ingredienser

Dej

  • 300 g Hvedemel
  • 100 g Smør
  • 25 g Sukker
  • 1 Æg
  • 1 pakke Gær
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 dl Mælk

Pynt

  • 1 Æg Pisket sammen
  • 25 g Birkes

Sådan gør du

  • Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter hvedemelet og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hviler et par minutter.
  • Da denne dej ikke skal forhæve, rulles den straks ud i et stykke på 20 x 65 cm.
  • Overfladen pensles med det sammenpiskede æg, og dejen foldes sammen, så der fremkommer 3 lag. Tjek evt. tegningerne på opskrift billedet.
  • Den sammenlagte dej vendes nu med bunden i vejret, pensles med resten af det sammenpiskede æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbrniges på en smurt plade og hæver til dobbelt størrelse et lunt sted - ca. 45 minutter.
  • Bag tebirkes på ovnens nederste rille ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 12 minutter.
    Tebirkes

Noter

Dybfrysning: Brødet lægges i en plastikpose eller pakkes ind i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42 grader) og opbevares i dybfryseren ved minus 18 grader (opbevarings tid ca. 6 mdr).
Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballagen på ca. 25 minutter. Eller i en forvarmet ovn på 220 grader - optøes brødet på ca. 6 minutter