Go Back

Specier

Dette er en af min farmors indsamlede opskrifter. Denne har hun fået fra et familiemedlem - Doris
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Bagværk, Kager, Småkager, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Antal: 1 Portion

Ingredienser

  • 250 g Margarine
  • 150 g Sukker
  • 1 Æg
  • 250 g Mel
  • 150 g Mandler

Sådan gør du

  • Margarine og sukker røres sammen.
  • Ægget kommes i.
  • Mandlerne skoldes, smuttes og males/kværnes i en blender. Og blandes i sammen med hvedemelet.
  • Tril dejen til tykke stænger. Tril stængerne i en lille smule sukker.
  • Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag.
  • Skær stængerne i skiver, form dem til små kugler og tryk dem med en gaffel.
  • Læg kagerne på plader med bagepapir. Drys evt. med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten.
    Specier

Noter

Frysetip: Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.
Man kan også med fordel blande hakket chokolade i dejen!