Specier
Dette er en af min farmors indsamlede opskrifter. Denne har hun fået fra et familiemedlem - Doris
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid8 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Bagværk, Kager, Småkager, Tilbehør
Køkken: Dansk, Fransk
Antal: 1 Portion
- 250 g Margarine
- 150 g Sukker
- 1 Æg
- 250 g Mel
- 150 g Mandler
Margarine og sukker røres sammen.
Ægget kommes i.
Mandlerne skoldes, smuttes og males/kværnes i en blender. Og blandes i sammen med hvedemelet.
Tril dejen til tykke stænger. Tril stængerne i en lille smule sukker.
Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag.
Skær stængerne i skiver, form dem til små kugler og tryk dem med en gaffel.
Læg kagerne på plader med bagepapir. Drys evt. med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten.
Frysetip: Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.
Man kan også med fordel blande hakket chokolade i dejen!