Glaseret Skinke
Nogle spiser glaseret skinke til jul, andre spiser glaseret skinke til nytår. Jeg er egentligt ikke så hellig, jeg spiser glaseret skinke når jeg har lyst.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid1 minute min
Samlet tid33 minutter min
Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk
Antal: 8 personer
Skinken
- 2,5 kg Skinke evt. Hamburgerryg
- 2 Løg
- 10 Peberkorn
Glasering
- 4 spsk Sennep Dijon
- 1 dl Honning
- 1 dl Brun Farin
- 2 spsk Rasp
- 0,5 dl Olie Raps eller anden neutral olie
- 0,5 Appelsin skallen derfra
Skinke
Kom skinken i en stor gryde med vand, der netop dækker, og bring det i kog.
Skær løgene ud i en fire stykker, og kom dem i gryden sammen med de hele peberkorn.
Kog skinken i 45 minutter.
Når skinken har kogt, slukkes for blusset. Lad den stå og trække i gryden i et par timer.
Glasering
Rør alle ingredienserne til glaseringen sammen i en skål.
Tag skinken op ad gryden, skær sværen af og rids fedtlaget i tern.
Smør glaseringen godt ind i skinken.
Giv den til sidst 15 minutter ved 225 grader i ovnen. Eller til glaseringen er blevet gylden.