Pebernødder
Morten Jensens opskrift på en af de helt store julebag - Pebernødder. Denne opskrift giver de helt rigtige, gylden brune pebernødder, og ikke de der svampede lyse nogle.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Ret: Bagværk, Kager, Småkager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 200 stk
- 250 g Smør Blødgjort
- 250 g Sukker
- 1 dl Fløde
- 1 tsk Stødt Ingefær
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Hvid Peber
- 1 tsk Kardemomme
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Natron
- 500 g Hvedemel
Smør og sukker piskes sammen, til sukkeret er pisket godt ud.
Piskefløden piskes i.
Bland krydderier, bagepulver og natron i melet.
Rør melblandingen i dejen, til det får en nogenlunde fast konsistens.
Ælt det sammen med hænderne.
Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger og skær dem i små stykker (ca. 1 cm).
Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt - ca. med en centimeters mellemrum.
Bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.