Go Back

Pebernødder

Morten Jensens opskrift på en af de helt store julebag - Pebernødder. Denne opskrift giver de helt rigtige, gylden brune pebernødder, og ikke de der svampede lyse nogle.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Bagværk, Kager, Småkager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 200 stk

Ingredienser

  • 250 g Smør Blødgjort
  • 250 g Sukker
  • 1 dl Fløde
  • 1 tsk Stødt Ingefær
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Hvid Peber
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Natron
  • 500 g Hvedemel

Sådan gør du

  • Smør og sukker piskes sammen, til sukkeret er pisket godt ud.
  • Piskefløden piskes i.
  • Bland krydderier, bagepulver og natron i melet.
  • Rør melblandingen i dejen, til det får en nogenlunde fast konsistens.
  • Ælt det sammen med hænderne.
  • Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger og skær dem i små stykker (ca. 1 cm).
  • Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt - ca. med en centimeters mellemrum.
  • Bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft, de skal ikke blive alt for brune og pas på at de ikke får for meget under bunden.
    pebernoedder