Go Back

Flæskesteg

En god grundopskrift til hvordan man laver den perfekte flæskesteg. En flæskesteg, der er saftig, men stadig med sprøde svær.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid2 minutter
Samlet tid17 minutter
Ret: Hovedretter
Køkken: Dansk, Engelsk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 Flæskesteg eller ribbenssteg med svær
  • 5 Laurbærblade
  • 2-3 spsk Groft salt

Sådan gør du

  • Er sværene ikke skåret ud, tag en spids kniv og rids helt igennem sværene og ned i fedtet, så det passer med en skives tykkelse.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Læg flæskestegen med sværene nedad, i et fad med vand, så sværene er dækket plus et par centimeter.
  • Giv den 30 minutter i ovnen.
  • Tag den ud, vend flæskestegen, og gnub sværene ind i salt. Stik laurbærblade ned mellem sværene.
  • Sæt flæskestegen tilbage i ovnen (vandet skal blive i). Giv den ca. 1 time pr. kilo.
    flæskesteg

Noter

Gem vandet fra flæskestegen, det er hamrende godt til sovsen senere.