Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Flæskesteg
En god grundopskrift til hvordan man laver den perfekte flæskesteg. En flæskesteg, der er saftig, men stadig med sprøde svær.
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
2
minutter
min
Samlet tid
17
minutter
min
Ret:
Hovedretter
Køkken:
Dansk, Engelsk
Antal:
4
personer
Ingredienser
1
Flæskesteg
eller ribbenssteg med svær
5
Laurbærblade
2-3
spsk
Groft salt
Sådan gør du
Er sværene ikke skåret ud, tag en spids kniv og rids helt igennem sværene og ned i fedtet, så det passer med en skives tykkelse.
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg flæskestegen med sværene nedad, i et fad med vand, så sværene er dækket plus et par centimeter.
Giv den 30 minutter i ovnen.
Tag den ud, vend flæskestegen, og gnub sværene ind i salt. Stik laurbærblade ned mellem sværene.
Sæt flæskestegen tilbage i ovnen (vandet skal blive i). Giv den ca. 1 time pr. kilo.
Noter
Gem vandet fra flæskestegen, det er hamrende godt til sovsen senere.