Go Back

Hybenmarmelade

Min version af hjemmelavet hybenmarmelade. Denne er kogt med æbler og appelsiner, hvilket gør den mere frisk og syrlig.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 3 glas

Ingredienser

  • 1 liter Hyben
  • 2 Æbler
  • 1 Appelsin
  • 2 dl Vand
  • 2 dl Rørsukker
  • 1 Citron Saften fra
  • 0,5 Vaniljestang
  • Atamon

Sådan gør du

  • Skyl hybene, skær dem i kvarte og pil kernerne ud (Det tager tid).
  • Skær kernehuset fra æblerne. Skær dem i rustikke stykker
  • Skær appelsinen i skiver.
  • Kog hyben, æblerne, appelsinskiverne og vandet i en gryde. Kog det ved svag varme i 30 minutter.
  • Del den halve vaniljestang på midten og skrab kornene ud.
  • Hæld vaniljekornene, saften fra citronen og sukkeret i gryden.
  • Giv det et kort opkog på 3-5 minutter. Tag det af blusset.
  • Hæld marmeladen imens den er varm på atamon skyllede syltetøjsglas.
    Hybenmarmelade