Hybenmarmelade
Min version af hjemmelavet hybenmarmelade. Denne er kogt med æbler og appelsiner, hvilket gør den mere frisk og syrlig.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid1 time t 20 minutter min
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 3 glas
- 1 liter Hyben
- 2 Æbler
- 1 Appelsin
- 2 dl Vand
- 2 dl Rørsukker
- 1 Citron Saften fra
- 0,5 Vaniljestang
- Atamon
Skyl hybene, skær dem i kvarte og pil kernerne ud (Det tager tid).
Skær kernehuset fra æblerne. Skær dem i rustikke stykker
Skær appelsinen i skiver.
Kog hyben, æblerne, appelsinskiverne og vandet i en gryde. Kog det ved svag varme i 30 minutter.
Del den halve vaniljestang på midten og skrab kornene ud.
Hæld vaniljekornene, saften fra citronen og sukkeret i gryden.
Giv det et kort opkog på 3-5 minutter. Tag det af blusset.
Hæld marmeladen imens den er varm på atamon skyllede syltetøjsglas.