Go Back

Stænger med fyld (Kringle)

Dejlig kringle som passer perfekt til kaffen eller kagebordet. En rigtig retro kage...
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid1 time 7 minutter
Ret: Bagværk, Desserter, Kager
Køkken: Dansk
Antal: 2 stk

Ingredienser

Dej

  • 300 g Hvedemel
  • 100 g Smør Blødgjort
  • 50 g Gær
  • 25 g Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 1 Æg
  • 1 dl Mælk

Remonce

  • 100 g Smør Blødgjort
  • 100 g Sukker
  • 1 spsk Hvedemel

Sådan gør du

Remonce

  • Rør Smør, sukker og hvedemel sammen og sæt det i køleskabet. Brug evt. rosiner, sukat, marmelade eller rå æbler.

Dejen

  • Mælken lunes, hældes i en skål - og heri opløses gæren. Husk gæren må ikke varmes med.
  • Hvedemelet og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse i ca. 15 min. på et lunt sted - tildækket.
  • Dejen deles i to lige store stykker, der hver rulles ud til ca 15 cm' bredde og 25 cm's længde.
  • Smør remonce på midten af hvert stykke, og læg evt. rosiner, sukat, marmelade eller rå æbler herpå.
  • Endestykkerne bøjes op, og læg dejen fra hver side ind over fyldet, således at de mødes på midten, tryk dejen fast til endestykkerne.
  • Sættes på en smurt plade og hæver ca. 20 min. på et lunt sted - tildækket.
  • Stængerne pensles med æggestrygelse og drysses evt. med hakkede mandler og sukker.
  • Stængerne bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn, ved 220 grader (Ingen varmluft) i 12-15 minutter.

Noter

Dybfrysning: Brødet lægges i en plastikpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42 grader) og opbevares i dybfryseren ved minus 18 grader (opbevarings tid ca. 6 mdr.).
Pyntning foretages først efter optøningen,
Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseemballagen på 1-1 1/2 time. Eller i en forvarmet ovn . 200 grader - optøes brødet på 8-10 minutter.