Go Back

Roulade

Basis opskriften er den samme, som til en sandkage.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Bagværk, Desserter, Kager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 300 g Hvedemel
  • 300 g Smør
  • 300 g Sukker
  • 5 Æg
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 glas Marmelade Jordbær, hindbær eller hvad du ønsker

Sådan gør du

  • Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonaise.
  • Æggene tilsættes et ad gangen.
  • Til sidst blandes hvedemel og bagepulver i, og det hele røres til en ensartet masse.
  • Den færdigrørte dej smøres ud på pergamentpapir ca. 30 x 25 cm. (Husk at der er til 4 i én portion dej)
  • Bag på ovnens midterste rille ved 240 grader almindelig ovn, i ca. 5 minutter.
  • Når kagen er bagt, vendes den straks over på et stykke sukkerbestrøet papir.
  • Papiret fra bagningen trækkes af, og marmeladen smøres på med en paletkniv.
  • Bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkerbestrøede papir, mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt.
  • Rouladen drysses evt. med florsukker.