Roulade
Basis opskriften er den samme, som til en sandkage.
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Bagværk, Desserter, Kager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 stk
- 300 g Hvedemel
- 300 g Smør
- 300 g Sukker
- 5 Æg
- 1 tsk Bagepulver
- 1 glas Marmelade Jordbær, hindbær eller hvad du ønsker
Fedtstof og sukker røres sammen. Fedtstoffet skal blødgøres til konsistens som mayonaise.
Æggene tilsættes et ad gangen.
Til sidst blandes hvedemel og bagepulver i, og det hele røres til en ensartet masse.
Den færdigrørte dej smøres ud på pergamentpapir ca. 30 x 25 cm. (Husk at der er til 4 i én portion dej)
Bag på ovnens midterste rille ved 240 grader almindelig ovn, i ca. 5 minutter.
Når kagen er bagt, vendes den straks over på et stykke sukkerbestrøet papir.
Papiret fra bagningen trækkes af, og marmeladen smøres på med en paletkniv.
Bagværket rulles sammen til en roulade ved hjælp af det sukkerbestrøede papir, mens bagværket endnu er blødt og bøjeligt.
Rouladen drysses evt. med florsukker.