Go Back

Københavnerbirkes

Min farmors opskrift på Tebirkes, udviklede sig til Københavnerbirkes, da jeg havde lyst til noget mere snasket.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Bagværk, Kager
Køkken: Dansk
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 1,5 dl Mælk Lunken
  • 1 Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 0,5 tsk Salt
  • 300 g Hvedemel
  • 75 g Margarine
  • Birkes

Remonce

  • 100 g Smør Blødgjort
  • 100 g Sukker
  • 2 spsk Hvedemel

Sådan gør du

Remonce

  • Rør smør, sukker og hvedemel godt sammen i en skål.

Dej/Birkes

  • Gæren udrøres i den lunkne mælk.
  • Æg, sukker, salt og mel røres i.
  • Dejen slåes godt i fadet. Stilles til hævning til den dobbelte størrelse (ca. 20 min).
  • Dejen slåes ned og rulles ud på et melet bord til ca. 25 x 40 cm.
  • Margarinen skæres i tynde skiver og fordeles over halvdelen af dejen.
  • Den anden halvdel foldes over.
  • Dejen udrulles og foldes i 3.
  • Dette gentages 2-3 gange. Til sidst udrulles dejen til ca. 30 x 70 cm.
  • På den midterste tredjedel, på den lange led fordelse remoncen, og foldes i tre henover.
  • Skæres i ca. 6 cm. brede stykker, efterhæver på pladen ca. 15 min.
  • Pensles med æg og drysser med birkes.
  • Bagetid: ca. 15 min. ved god varme (200 grader).
    Københavnerbirkes

Noter

Ønsker du at lave almindelige birkes, undlader du at putte remoncen i midten!