Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Københavnerbirkes
Min farmors opskrift på Tebirkes, udviklede sig til Københavnerbirkes, da jeg havde lyst til noget mere snasket.
Forb. tid
30
minutter
min
Tilb. tid
15
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
20
minutter
min
Ret:
Bagværk, Kager
Køkken:
Dansk
Antal:
16
stk
Ingredienser
25
g
Gær
1,5
dl
Mælk
Lunken
1
Æg
1
spsk
Sukker
0,5
tsk
Salt
300
g
Hvedemel
75
g
Margarine
Birkes
Remonce
100
g
Smør
Blødgjort
100
g
Sukker
2
spsk
Hvedemel
Sådan gør du
Remonce
Rør smør, sukker og hvedemel godt sammen i en skål.
Dej/Birkes
Gæren udrøres i den lunkne mælk.
Æg, sukker, salt og mel røres i.
Dejen slåes godt i fadet. Stilles til hævning til den dobbelte størrelse (ca. 20 min).
Dejen slåes ned og rulles ud på et melet bord til ca. 25 x 40 cm.
Margarinen skæres i tynde skiver og fordeles over halvdelen af dejen.
Den anden halvdel foldes over.
Dejen udrulles og foldes i 3.
Dette gentages 2-3 gange. Til sidst udrulles dejen til ca. 30 x 70 cm.
På den midterste tredjedel, på den lange led fordelse remoncen, og foldes i tre henover.
Skæres i ca. 6 cm. brede stykker, efterhæver på pladen ca. 15 min.
Pensles med æg og drysser med birkes.
Bagetid: ca. 15 min. ved god varme (200 grader).
Noter
Ønsker du at lave almindelige birkes, undlader du at putte remoncen i midten!