Shepherds Pie
Udskriv

Shepherds Pie

Min version af den klassiske engelske Shepherds Pie
Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Ret: Hovedretter
Køkken: Engelsk
Antal: 2 personer

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 600 g Kartofler
  • 2 Æg
  • 25 g Smør
  • 20 g Parmesan Ost Revet
  • 2 spsk Rasp

Fyld

  • 500 g Lammekød Hakket
  • 2 Løg
  • 2 Gulerødder
  • 2 stængler Bladselleri
  • 25 g Smør
  • 70 g Tomatpure Koncentreret
  • 1 spsk Karry
  • 2 dl Rødvin
  • 0,5 dl Vand
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Kartoffelmos

  • Kartoflerne skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i usaltet vand, ca. 15 minutter.
  • Vandet hældes fra og kartoflerne piskes til mos med æggene og smørret.
  • Mosen smages til med salt, peber & revet parmesan.

Fyldet

  • Løg, selleri og gulerødder skæres i små tern og svitses i en gryde i smørret sammen med kød og karry.
  • Vand, rødvin og tomatpure tilsættes, og fyldet smages til med salt og peber.
  • Fyldet fordeles i bunden af et ovnfast fad.
  • Kartoffelmosen kommes over og drysses med rasp, Lidt smørklatter fordeles øverst. Et godt tip, er at putte kartoffelmosen i en sprøjtepose, og sæt kartoffelmosen oven på fyldet i små toppe.
  • Det ildfaste fad stilles i ovnen på midterste ribbe ca. 40 minutter ved 200 grader alm. ovn, til overfladen er gylden.
    Shepherds Pie