Jomfruhummer Bisque
Udskriv

Jomfruhummer Bisque

Denne Jomfruhummer Bisque, er en perfekt forret til festmiddagen eller nytårsaften. Den kræver ikke det helt store, og er faktisk ret nem at gå til. Resultatet er en lækker og cremet jomfruhummer bisque alle kan lide.
Forb. tid1 t
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Forretter
Køkken: Fransk
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 50 g Smør
  • 1 Gulerod
  • 1 porre
  • 1 Persillerod (evt. en suppe blanding med alle rødderne i)
  • 1 Skalotteløg
  • 1 kg Jomfruhummerhaler Frosne er billigere og rigeligt fint.
  • 1 dl. Cognac Bare noget billigt noget.
  • 1 liter Hvidvin En billig en i box
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 5 dl Fløde
  • 0,5 Citron Saften derfra
  • Salt
  • Peber
  • 2 spsk Chili mild
  • 2 dl Creme Fraiche

Sådan gør du

  • Tag 2 skåle. Pil kødet ud af skallerne, og stop skallerne i den ene skål og jomfruhummerhalerne i den anden. Husk at fjern tarmen i jomfruhummerhalerne.
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i rustikke stykker. Skyl porren og gør det samme. Til sidst pil løget og skær det i samme størrelse stykker.
  • Smelt halvdelen af smørret i en stor gryde, hæld rodfrugterne, løget og porren i og brun dem godt af.
  • Hæld Jomfruhummerskallerne i.
  • Sluk for emhætten, hæld cognac i og tænd ild til den med en lang lighter.
  • Når alkoholen er brændt af, røres der godt rundt i gryden og skallerne brunes af til de er blevet kraftigt orange.
  • Hæld hvidvinen og flåede tomater i. Skru ned for varmen, og lad den stå og simre/koge ned i en halv time.
  • Hæld skallerne og grøntsagerne fra i en si, så du kun har suppen tilbage.
  • Hæld fløden i, og giv den et opkog i 5 minutter.
  • Smag til med salt, peber og citron.
  • Tag den sidste halvdel af smørret og smelt i en pande. Hæld kødet fra jomfruhummerhalerne i med chilien. Steg dem af i et par minutter.
  • Til sidst anrettes din jomfruhummer bisque. Giv den 10-15 sekunder med en stavblender, så den bliver let og skummende. placer de stegte haler i dybe tallerkener, hæld bisquen udover og placer en skefuld creme fraiche på toppen. Voila...
    Jomfruhummer Bisque