Go Back

Mandel-Vanille-Æble-Kage

Denne lækre opskrift på Mandel-Vanille-Æble-Kage, stammer fra min farmors samling. Den var en del af en Munke Mølle mel kampagne, for lang tid siden.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 40 minutter
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Antal: 2 stk

Ingredienser

  • 500 g Hvedemel
  • 375 g Smør evt. margarine
  • 300 g Sukker
  • 6 Æg
  • 1 dl Mælk
  • 2 tsk Vanilje Sukker
  • 2 tsk Bagepulver
  • 20 g Hakkede Mandler
  • 2 Æbler

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet, så det kan stå og blive blød.
  • Skær æblerne ud i fine stykker, så du har 2 dl.
  • Alle ingredienserne - undtagen æblestykkerne og de hakkede mandler æltes sammen i et fad, eller på en røremaskine.
  • Hæld massen i to aflange velsmurte fade, der rummer ca. 1,5 l. hver.
  • Drys æblestykkerne og de hakkede mandler udover. Slut af med at drysse en spise ske sukker udover.
  • Bag i ovnenen på midterste rille ved 175 grader i ca. 1 time.
  • Når kagerne tages ud af ovnen, skal de stå i formene i ca. 10 minutter, før de tages ud.
    Mandel-vanille-æble-kage