Mandel-Vanille-Æble-Kage
Denne lækre opskrift på Mandel-Vanille-Æble-Kage, stammer fra min farmors samling. Den var en del af en Munke Mølle mel kampagne, for lang tid siden.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 40 minutter min
Antal: 2 stk
- 500 g Hvedemel
- 375 g Smør evt. margarine
- 300 g Sukker
- 6 Æg
- 1 dl Mælk
- 2 tsk Vanilje Sukker
- 2 tsk Bagepulver
- 20 g Hakkede Mandler
- 2 Æbler
Tag smørret ud af køleskabet, så det kan stå og blive blød.
Skær æblerne ud i fine stykker, så du har 2 dl.
Alle ingredienserne - undtagen æblestykkerne og de hakkede mandler æltes sammen i et fad, eller på en røremaskine.
Hæld massen i to aflange velsmurte fade, der rummer ca. 1,5 l. hver.
Drys æblestykkerne og de hakkede mandler udover. Slut af med at drysse en spise ske sukker udover.
Bag i ovnenen på midterste rille ved 175 grader i ca. 1 time.
Når kagerne tages ud af ovnen, skal de stå i formene i ca. 10 minutter, før de tages ud.