Go Back

Jordbærgrød

Hurtig og nem version af hjemmelavet jordbærgrød. Den smager langt bedre en købe jordbærgrød. Og kan laves på under 15 minutter. Sæt igang!
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid16 minutter
Ret: Desserter
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Jordbær
  • 1,5 dl Vand
  • 5 spsk Sukker
  • 3 spsk Maizena
  • 1,5 spsk Vand
  • 0,5 Citron Saften derfra

Sådan gør du

  • Skyl og nip bærrene. Skær dem i passende mundrette stykker.
  • Hæld bærrene i en gryde med vand og sukker.
  • Kog dem op i en 3-4 minutter. Til jordbærrene er blevet bløde.
  • Rør maizenaen ud i et par spiseskefulde vand.
  • Rør blandingen i grøden under omrøring.
  • Lad det koge i et minutstid.
  • Sluk for varmen og rør citronsaften i.
  • Server den med Sødmælk eller fløde. Enten kold eller varm.
    Jordbærgrød

Noter

Prøv evt. med andre bær, som Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær eller brombær.
Man kan også med fordel blande forskellige frugter etc - fx jordbær og rabarber.