Jordbærgrød
Hurtig og nem version af hjemmelavet jordbærgrød. Den smager langt bedre en købe jordbærgrød. Og kan laves på under 15 minutter. Sæt igang!
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid16 minutter min
Ret: Desserter
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
- 500 g Jordbær
- 1,5 dl Vand
- 5 spsk Sukker
- 3 spsk Maizena
- 1,5 spsk Vand
- 0,5 Citron Saften derfra
Skyl og nip bærrene. Skær dem i passende mundrette stykker.
Hæld bærrene i en gryde med vand og sukker.
Kog dem op i en 3-4 minutter. Til jordbærrene er blevet bløde.
Rør maizenaen ud i et par spiseskefulde vand.
Rør blandingen i grøden under omrøring.
Lad det koge i et minutstid.
Sluk for varmen og rør citronsaften i.
Server den med Sødmælk eller fløde. Enten kold eller varm.
Prøv evt. med andre bær, som Hindbær, stikkelsbær, blommer (udstenede), tyttebær eller brombær.
Man kan også med fordel blande forskellige frugter etc - fx jordbær og rabarber.