Hjemmelavet Baileys

Hjemmelavet Baileys

Hjemmelavet Baileys opskrift.

Nu er jeg igen igang med noget helligbrøde…Her er opskriften på hjemmelavet Baileys, den som vi sælger på Komfur, hvor jeg arbejder! Nok om det…Hjemmelavet Baileys er simpelthen så nemt at lave, og det smager minium ligeså godt som rigtig Baileys, og næsten bedre faktisk! Det giver også rigeligt med plus point i feinschmecker bogen, hvis du serveret en hjemmelavet Baileys til kaffen efter middagen…Det startede med Mads, som havde lavet opskriften hjemme hos sig selv. Den endte på MellemRum og på Komfur. Så 1000 tak til den store mastermind – Mads Poulsen.

 

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Hjemmelavet Baileys (Komfuret's)

En hurtig og nem opskrift på hjemmelavet Baileys.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Drikkevarer
Køkken: Engelsk
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 275 ml Whiskey Noget billigt noget - Jameson eller lignende
  • 225 ml Piskefløde 38%
  • 300 ml Kondenseret mælk 1 dåse
  • 1 db Espresso
  • 25 g Mørk Chokolade
  • 1 Vaniljestang

Sådan gør du

  • Smelt chokoladeknapperne i espressoen.
  • Skær vaniljestangen op på midten og pil kornene ud.
  • Hæld alle ingredienserne i en blender og blend det i et par minutter.
  • Hæld det på flaske og sæt det i køleskabet til det skal serveres.
    hjemmelavet baileys

Noter

Den hjemmelavede Baileys kan holde sig 7-14 dage på køl.
Ellers brug UHT behandlet fløde, så holder det meget længere.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *