Charlottekage

Charlottekage

Hjemmelavet Charlottekage opskrift.

Hvorfor denne Charlottekage opskrift, hedder Charlottekage aner jeg ikke. Da den originale Charlottekage opskrift, siger at man skal lave den af småkager eller ladyfingers, dyppet i en væske af en slags og bygget i lag med en mousse – tit frugtmousse. Men hvad ved jeg, jeg syntes mere den ligner og smager af en drømmekage! Men ligemeget hvad smager den fantastisk.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Charlottekage

En opskrift arvet af min farmor, en del af et samlehæfte hvor man hver uge, kunne tage et nyt ark med hjem fra det lokale supermarked.
Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid1 t
Ret: Desserter, Kager
Køkken: Dansk, Fransk
Antal: 1 kage

Ingredienser

Dej

  • 400 g Hvedemel
  • 150 g Smør
  • 450 g Sukker
  • 6 Æggeblommer
  • 3 3/4 dl Mælk
  • 1 tsk Bagepulver

Fyld

  • 200 g Smør
  • 375 g Brun Farin
  • 150 g Kokosmel
  • 6 spsk Mælk eller Fløde

Sådan gør du

Fyld

  • Smelt smør i en gryde, og rør alle de andre ingredienser i.
  • Sluk for blusset og lad gryden stå til let afkøling.

Dej

  • Fedtstoffet blødgøres og røres med sukkeret.
  • Æggeblommerne tilsættes én ad gangen.
  • Bagepulveret sigtes sammen med hvedemelet, og alle ingredienserne blandes sammen.
  • Dejen hældes i en smurt og melet bradepande ca 30 x 40 cm og bages på ovnens midterste rille i ca 25 min. ved 175 grader.
  • Når kagen er bagt, fordeles det smeltede fyld på kagen, sættes i ovnen igen og bager ca. 15 min. ved 175 grader.
    Charlottekage



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *