Banan-Chokolade Muffins

Banan-Chokolade Muffins

Hjemmelavede Banan-Chokolade Muffins opskrift.

Disse Banan-Chokolade Muffins, er en super god måde at få brugt de sidste bananer på, der altid ligger tilbage i frugtskålen – eller fortsat er i frugtposen, når børnene kommer hjem igen. Simple og lækre Banan-Chokolade Muffins – er nemme at lave og så bliver de kun bedre og bedre…De bliver utroligt luftige og lækre! Og så kan de kan sagtens fryses.

Skal du holde børnefødselsdag eller mangler du en god kage til eftermiddagskaffen, er disse Banan-Chokolade Muffins et godt alternativ.

Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.

Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Og mangler du et blåt forklæde, kan du købe et her

Banan-Chokolade Muffins

Nemme at lave, næsten umulige at lave forkert...og så smager de bare himmelsk!
Forb. tid10 min
Tilb. tid18 min
Samlet tid28 min
Ret: Desserter, Kager
Køkken: Amerikansk, Dansk
Antal: 12 Stk

Ingredienser

  • 2 stk Æg
  • 150 g Sukker
  • 1 tsk Vanilje Sukker
  • 200 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 100 g Smør
  • 2 stk Bananer Gerne godt modne
  • 100 g Chokolade Mørk

Sådan gør du

  • Smelt smør og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en hvid skum. Gerne i en røremaskine.
  • Bland mel og bagepulver.
  • Tilsæt skiftevis mel og smør til æggemassen, under konstant omrøring.
  • Skær bananerne i små stykker og tilsæt dem sammen med det grofthakkede chokolade.
  • Fordel dejen i muffinsforme så de er ca 2/3 fulde. Man kan evt. smøre formene med vegetabilsk sprayfedt eller smør, og så strø sukker i hver form, så hæver de lidt mere i formene.
  • Bages ved 200 grader i ca. 18 min.
    Banan-Chokolade Muffins



1 thought on “Banan-Chokolade Muffins”

  • Du har ret, den var ikke til at lave forkert, mit resultat blev i hvertfald taget godt imod hos svigerfamilien 🙂 også selvom halvdelen af chokoladen stammede fra en Toms guldbarre med knas…
    Så SUPER opskrift 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *