Agurkesalat på 15 minutter
Hjemmelavet agurkesalat på 15 minutter opskrift.
Min kære hustru, havde købt en hel kylling. Den skulle selvfølgelig tilberedes en højhellig søndag aften. Det endte med en opdateret version af en grill klassiker – En halv ørn i rede.
Og dertil skal der selvfølgelig agurkesalat. Så for at nå det hele, skulle der selvfølgelig fremstilles en omgang agurkesalat i en hulens fart. Så det blev der. Skal jeg sige det selv, så blev det en mere end godkendt version af agurkesalat.
Hvis det kan interessere nogle, kan jeg meddele at det blev til grillkylling, med pomfritter lavet af diverse rodfrugter, med ketchup, remmo og selvfølgelig den hjemmelavede agurkesalat.
Jeg glemmer aldrig barndomsminderne, hvor jeg fik lov til at sidde på min farmors køkkenbord så jeg kunne nå. Jeg havde mit eget lille blå børneforklæde hængende i kosteskabet, som jeg stolt selv fik lov at hente og tage på når der skulle bages. Man skulle jo passe på sit tøj, og min farmor vil ikke have at hun skulle sende børnebørnene hjem med beskidt tøj. Jeg havde kakao, dej og alt andet op til langt over begge ører, men en våd klud kunne klare det. Der var ikke noget bedre, end at få lov til at stoppe fingerne ned i dejen, mærke det klistre sig fast…måske komme til at stoppe en smule i munden for at smage på den når farmor vendte ryggen til. Den “lange” ventetid, når kagen skulle bages, duften der bredte sig i hele huset og til sidst det lune stykke kage eller brød.
Og det er det mad handler om – følelser og minder. Så jeg kan kun opfordre til og drømme om, at du som bruger af denne side, vil medvirke til at skabe samme minder for dit barn, barnebarn eller hvem det nu er. For hvem har ikke disse barndomsminder om mors eller bedstemors gryder, der stod og kogte eller det friskbagte brød. Mad er mere end bare at blive mæt, der må godt følge noget historie og noget kærlighed med. Så frem med gryderne, panderne og dejskraberen og skab dit eget eventyr i køkkenet. Så surf rundt på siden her, og find inspiration til dit børne eventyr i køkkenet.
Agurkesalat på 15 min.
Ingredienser
- 1 Agurk
- 1 dl Eddike
- 1 dl Vand
- 0,5 dl Sukker
- 1 tsk Salt
- Peber
Sådan gør du
- Skær agurken i tynde skiver, enten på mandolin- eller rivejern.
- Bland i en skål, eddike, vand, sukker og salt.
- Rør i væsken indtil sukkeret og salten er opløst.
- Giv væsken et godt skud med peberkværnen.
- Hæld agurkeskiverne i.
- Stop film over skålen og sæt den på køl indtil den skal serveres. Minimum 10 minutter.